Kennismaking 

Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar beter kennen. Zo krijg ik een ruimer beeld van jou, je context, je zorgen en verwachtingen. En zo kan jij voelen of onze samenwerking kan werken. In overleg bepalen we de frequentie van de gesprekken en evalueren we samen. Als zinvol zoeken we een goede doorverwijzing. 

Kostprijs

  • individueel gesprek: € 65
  • koppel of gezin: € 80

Omdat we werken met goed opgeleide, erkende therapeuten zijn er verschillende vormen van terugbetaling mogelijk. 

Sociaal tarief is mogelijk na onderling overleg voor een bepaald percentage van de cliënten.

Een gesprek duurt een uur

Betaling is cash mogelijk of mobiel. Je afspraak verplaatsen of annuleren is kosteloos tot 48u vooraf. Anders wordt een annulatievergoeding van €25 aangerekend. 

RIZIV-terugbetaling

Dit geldt voor lichte (tot matige) klachten waarvoor maximaal 8 gesprekken voldoende zijn. 

Bij meer ernstige klachten zijn er maximaal 20 gesprekken mogelijk.

Je betaalt enkel het remgeld.

Een eerste gesprek is kosteloos en nadien betaal je per gesprek €11 (of €4 in geval van verhoogde tegemoetkoming). Voor jongeren onder de 23j valt ook het remgeld weg.

https://www.ggzlimburg.be

Tegemoetkoming mutualiteit

De voorwaarden voor terugbetaling verschillen per mutualiteit en dit is uiteraard niet cumuleerbaar met een RIZIV-terugbetaling. Wanneer het aantal gesprekken binnen de RIZIV-terugbetaling zijn opgebruikt, kan er wel overgeschakeld worden op terugbetaling van de mutualiteit. 

Christelijke Mutualiteit CM Limburg

  • JONGEREN: zolang er recht is op kinderbijslag (dus ook als de jongere > 18 jaar) wordt 50% terugbetaald (met een maximum van €30 per gesprek). Bij verhoogde tegemoetkoming krijg je per sessie 75% terugbetaald (met een maximum van €45). Dit geldt voor 24 gesprekken.

  • VOLWASSENEN: er wordt 10€ per gesprek terugbetaald voor maximum 24 gesprekken

Solidaris Limburg

  • JONGEREN: zolang er recht is op kinderbijslag wordt er 50% terugbetaald (met een maximum van €20 per gesprek). Dit voor 12 gesprekken per jaar. Als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, krijgt je tot €30 terugbetaald per gesprek.
  • VOLWASSENEN: per gesprek wordt €10 terugbetaald en dit voor 12 gesprekken per jaar. Bij verhoogde tegemoetkoming, krijg je €15 euro terugbetaald per gesprek.

Partena 

https://www.partena-ziekenfonds.be/nl/ziekenfonds-en-voordelen/voordelen-en-terugbetalingen/terugbetaling-psychotherapie

Liberale mutualiteit

https://www.lm.be/Oost-Vlaanderen/Rubrieken/Voordelen-en-diensten/psychologische-begeleiding/voor-volwassenen/Pages/Jouw%20voordeel%20bij%20LM.aspx

Vlaams Neutraal Ziekenfonds

https://www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/psycholoog/